Diverse soorten glas voor specifieke situaties

glashandel soest

Bij Glashandel Soest vind je verschillende soorten glas passend bij jouw situatie. Zo zijn er allerlei varianten leverbaar, zoals inbraak werend glas, dubbelglas en enkelglas. Het glas wordt op maat gemaakt en afgestemd op je wensen. Er is ook glas beschikbaar dat uit voorraad wordt geleverd. Het glas wordt geleverd voor allerlei doeleinden, zoals voor de bouw, voor kozijnen en deuren en ramen.

 

Welke soorten glas zijn er?

Er zijn allerlei soorten glas, in totaal zo’n 6 types. Ten eerste is er het HR++ dubbelglas. Het ook wordt ook wel vaak driedubbelglas genoemd. Het glas is bedoeld om woningen goed te isoleren doordat het warme en kou buiten houdt. Tussen de lagen van het glas wordt er namelijk een spouw geplaatst. Eigenlijk is het in de regel zo dat wanneer je ruit duurzaam is, je woning ook beter is geïsoleerd. Op die manier kun je dus besparen op je energierekening. Daarbij bestaat de optie om bij HR++ dubbelglas het glas zonwerend te maken.

Als je je veiligheid in het geval van brand wilt vergroten, kom je al gauw terecht bij brandvertragend glas. Ander glas breekt bij een temperatuur van 30 à 40 graden Celsius al na vier tot zes minuten. Bij brandvertragend glas duurt het een stuk langer voordat het breekt. Dit type glas is in allerlei sterktes verkrijgbaar.

Inbraak werend glas is specifiek gericht op, de naam zegt het al, het voorkomen van inbraak. Bij dit type glas wordt er tussen twee platen een dunne laag met kunst folie aangebracht dat minder dan een halve millimeter dik is. Dit zorgt voor veel stevigheid. Daarbij kun je dit type glas ook zonwerend laten maken.

In sommige situaties wil je een hoge mat van veiligheid garanderen. Dan kun je kiezen voor kogelwerend glas.

Voor etalages is er ook een specifieke variant glas beschikbaar, namelijk de etalageruit. Op die manier kun je producten goed tot hun recht laten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *