Grindvloeren zijn uniek en geven ieder interieur een exclusieve uitstraling

grindvloeren Tilburg

Grindvloeren zijn naadloze korrelvloeren. Ze zijn samengesteld uit talloze kleine grinddeeltjes die door epoxyhars met elkaar zijn verbonden. Doordat er verschillende mogelijkheden zijn qua korreldikte, kleur en oppervlaktebehandeling, kan bijna elk gewenst effect worden bereikt. Decoratieve grindvloeren of steentapijten kunnen op vele manieren worden uitgevoerd. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, korrelgroottes en structuren. Grindvloeren combineren uitstekend met ieder interieur en zijn dus uniek.

Kleur van grind

Grindkorrels die bij vloeren worden gebruikt hebben van nature een neutrale kleur. Je kunt die behouden of kiezen voor gekleurde korrels. Ze worden bij hoge temperaturen gekleurd met speciale coatings. Zo zijn ze slijtvast en vlekbestendig. Grindvloeren zijn verkrijgbaar in alle (trendy) kleuren en kleurencombinaties in glans, mat of metallic tinten. Naast kleurencombinaties voor speciale effecten kun je ook meerdere patronen of lijnen samenvoegen.

Dikte van de zandkorrels

De grindlaag is samengesteld uit riviergrind of kwartsdeeltjes. Door de stroming van de rivier zijn de kiezelstenen van nature rond. Daarom hebben grindtapijten, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen ruwe of scherpe oppervlakken. De korreldikte varieert tussen 1 en 4 millimeter. Hoe groter de korreldikte, hoe ruwer de vloer.

Natuurlijke uitstraling

Grindvloer hebben van nature een natuurlijke en levendige uitstraling. Ze zijn sterk energie- en geluidsisolerend. De poriën nemen ook stof op en zijn geschikt  voor astma- allergiepatiënten.

Structuur grindvloeren

Grindtapijten hebben zowel een open als een gesloten structuur. Bij een open structuur wordt het mengsel van grinddeeltjes en epoxyhars over de vloer uitgespreid, waardoor kleine openingen ontstaan tussen de deeltjes. Bij steentapijten met een open structuur blijft de ruimte tussen de nerven in de toplaag behouden.

Gesloten structuur

Gesloten of gesealde grindvloeren hebben geen kleine openingen tussen de korrels. De vloer wordt afgewerkt met een doorzichtige seallaag. Zo ontstaat een glad oppervlak. Een gesealde grindvloer is egaal en onderhoudsvriendelijk. Grindlagen met een gesloten structuur zijn vochtbestendig en geschikt voor de keuken of de badkamer. Het plaatsen van grindvloeren is vakwerk. Inwoners van de regio Tilburg kunnen rekenen op de jarenlange ervaring van Grindvloeren Tilburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *