Leren paardrijden

Paardrijden Rotterdam

Je kunt leren paardrijden bij een manege. De manege moet dan wel beschikken over goede faciliteiten en ervaren instructeurs. Ook moet de manege beschikken over geschikte paarden. Om geschikt te zijn om te leren paardrijden moet het paard all round inzetbaar zijn. Inwoners van Rotterdam en omgeving die willen leren paardrijden kunnen dat doen bij Paardrijden Rotterdam.

Goed verzorgde paarden

Uiteraard krijgen de paarden van de manege een goede verzorging. Ze genieten dagelijks van weidegang. Ook krijgen ze de juiste training. Daarom zijn deze paarden geschikt om beginnende ruiters te leren paardrijden. Beginnende ruiters leren de verschillende technieken van het paardrijden op de juiste manier te beheersen. De paarden zijn niet alleen geschikt om beginnende ruiters op de juiste manier te leren paardrijden. Ze kunnen ook gebruikt worden door gevorderde ruiters. Die gevorderde ruiters kunnen het paard gebruiken om hun technieken en vaardigheden te verbeteren

Ook buitenritten

Natuurlijk kan er binnen worden gereden. De manege beschikt over een ruime rijhal en een buitenbak met een uitstekende bodem. Door de ligging van de manege in een prachtig natuurgebied behoren ook buitenritten tot de mogelijkheden. Deze buitenritten kunnen ook gemaakt worden door beginnende ruiters. Uiteraard wordt er dan gezorgd voor een passende begeleiding.

De mogelijkheden

De door ervaren instructeurs getrainde paarden zijn allround inzetbaar. Er kan dus niet alleen kennis worden gemaakt met carrousel rijden of de dressuursport. Beginnende ruiters kunnen ook kennismaken met het springen van een parcours. Beginnende ruiters kunnen een parcours lopen op B of L niveau. Gevorderde ruiters kunnen ook een parcours lopen op M of Z niveau. De paarden zijn zo goed getraind dat ze een parcours met een hoogte van 1,00 meter kunnen springen. Uiteraard wordt er ook bij het lopen van een parcours altijd gezorgd voor deskundige begeleiding door een ervaren en gediplomeerde instructeur. Voor gevorderde ruiters zijn er nog meer mogelijkheden. Gevorderde ruiters kunnen hun ruiterbewijs halen. Uiteraard worden ze dan goed voorbereid en getraind door een ervaren en gediplomeerde instructeur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *