Verantwoord leren paardrijden

Manege Filip Dros

Bij Manage Filip Dros is het rijden met een gecertificeerde cap verplicht. Hierdoor worden risico’s geminimaliseerd. Wanneer je wilt starten met het nemen van springlessen is er een hogere kans op blessures. Het is daarom verplicht om een bodyprotector te dragen tijdens de lessen. Verder is het ook verplicht om rijlaarzen of jophurs met chaps te dragen. Behalve in de eerste lessen is dit nog niet een verplichting. Als beginner moet je uiteraard een cap dragen en als je nog geen rijlaarzen hebt, draag je schoenen met een gladde zool met een hak. Wil je alle technieken van het paardrijden beheersen? Dan kun je er voor kiezen om een ruiterrijbewijs te halen bij Manage Filip Dros.

 

Ruiterrijbewijs halen: alle ins en outs

Als je besluit een ruiterrijbewijs te halen ga je leren om op de goede manier met je paard om te gaan. Ook komt de techniek van het paardrijden zelf naar voren. De paarden waarmee je gaat lessen worden elke dag getraind en zijn opgeleid door ervaren instructeurs. Het ruiterrijbewijs halen kun je vanaf 12 jarige leeftijd doen. Daarbij moet je over een CBR2 certificaat beschikken. Als je je samen met je paard goed hebt voorbereid, mag je voor het examen gaan. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder.

 

Het examen om je ruiterrijbewijs te halen

Het grootste doel van het examen is om aan te tonen dat je je paard onder controle hebt. Dit gaat er niet alleen over dat je tijdens het rijden zelf de controle hebt maar het gaat ook over de omgang met je paard. Het examen bestaat uit twee praktijkexamens en een theorie examen. De theorie wordt getoetst door middel van multipe-choice vragen. Je kunt hierbij denken aan het herkennen van ziektebeelden bij een paard of een toepassingsvraag over hoe je het harnachement moet gebruiken. Het stukje praktijk vindt plaats tijdens het rijden en er wordt ook gekeken naar hoe je met je paard op stal omgaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *