Zo gezond is de Surinaamse keuken

surinaamse catering almere

De keuken in Suriname is gezond en combineert verschillende keukens. Zo ontstonden er veel unieke gerechten. De inwoners van Suriname komen van overal ter wereld en allemaal brachten ze hun eigen recepten mee. Nieuwe gerechten ​kregen Javaanse, Chinese, Indiase en Nederlandse smaken en invloeden. Probeer de surinaamse catering in Almere is!

Gerechten van Suriname

De Surinaamse keuken is gebaseerd op rijst, kip en vis. Die zijn rijk aan eiwitten en gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, gezonde vetten en voedingsvezels. Deze laatsten geven je snel een verzadigd gevoel en dat is goed nieuws voor diegenen die willen afvallen. De Surinaamse keuken heeft met pindasoep, vloeibare pindakaas met spek en kip een opvallend exotisch tintje. Deze gerechten zijn ook makkelijk verteerbaar. Heri heri is een typisch Creoolse taal: gekookte aardbeien en gezouten vis. Het nationale gerecht van Suriname is bruine rijst. Lekker en gezond zijn ook de Indiase pannenkoeken gevuld met kip en aardappelen, in Suriname populair als lunch. Lekkere tussendoortjes zijn bakbananen met pindakaas of teloh, en gefrituurde cassave.

Fruit in Suriname

Fruit heeft Suriname in overvloed. Vooral mango, meloenen en passievrucht zijn er populair. Voor frieten gebruiken ze Surinaamse bananen, die worden er ook gekookt. Lekkerbekken moeten zeker kennismaken met pink bananen.

Veel gebruikte kruiden

Die zijn ook hier bekend: knoflook, gember, sojasaus, ketjap en sambal

Traditionele Surinaamse recepten

Traditionele Surinaamse gerechten gegrild vlees, basilicum (moksi alesi), pom in de oven, taarten en zeker Surinaamse noedels. Heel wat van deze typisch Surinaamse ingrediënten zijn in onze supermarkten altijd niet even makkelijk te vinden. Dat is onder meer het geval met kousenband, okra of chili. We gebruiken onze eigen kruiden om deze Surinaamse gerechten op smaak te brengen. Typisch Surinaamse gerechten zijn:

 • Bruine bonen met basmatirijst
 • Massala kip met spinazie en gele rijst
 • Massala eieren met bloemkool
 • Surinaams rundvlees met snijbonen
 • Snelle makreel met spitskool
 • Bruine bonen
 • Saoko soep met rijst, kip, gebakken ui en gekookt ei
 • Roti
 • Pindasoep
 • Surinaamse bami
 • Cassave soep
 • Bakabana

Woon je in de regio Almere? Maak dan kennis met de Surinaamse keuken via Surinaamse catering Almere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *