Zo kies je de juiste elektrische fiets

E-Bike kopen Amersfoort

Ben je op zoek naar een elektrische fiets. Dan moet met enkele belangrijke factoren rekening houden om een miskoop te vermijden. Die kun je best missen, want een elektrische fiets betekent toch al een flinke investering. Er zijn meerdere soorten elektrische fietsen met de meest uiteenlopende mogelijkheden. Je kunt je dus maar best goed informeren voor je met je zoektocht start. Kortom, waar moet je zeker op letten voor het kiezen van de juiste elektrische fiets?

Budget vastleggen en E-bikes vergelijken

Een goede elektrische fiets is niet goedkoop. Bepaal vooraf je budget en wijk daar niet vanaf. Dat maakt het zoeken makkelijker. Er zijn elektrische fietsen in vele uitvoeringen, modellen en prijzen met vele accessoires. Vergelijk online de vele aanbiedingen, zo kun je heel wat besparen. Ook online vind je heel wat heel wat reviews over elektrische fietsen. Heb je al een bepaalde elektrische fiets op het oog?  Beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers van elektrische fietsen maken je heel wat wijzer.

Waarvoor ga je je elektrische fiets vooral gebruiken?

Waarvoor ga je een elektrische fiets voor gebruiken. Sporadisch voor korte afstanden of voor dagelijks gebruik, ook voor langere ritten?

Welke accu?

Je hebt de keuze tussen meerdere soorten accu’s, namelijk:

  • Nikkel-metaalhydride (NiMh): een zwaargewicht met  een groot volume, zwaar gewicht, hoge zelfontlading en korte levensduur.
  • Lithium- ion batterij: duurder, kleiner en veel lichter
  • LiPo: snelle oplader, en iets duurder dan lithiumionenbatterijen.
  • Lithium- ijzerfosfaat: vergelijkbaar met de lithium- ion accu met een veel langere levensduur

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je met een volle accu aflegt.

Welk soort elektrische fiets zoek je?

Je hebt de keuze tussen een elektrische stadsfiets en een comfortabele elektrische fiets voor dagelijks gebruik. Zie je het eerder sportief? Elektrische sportfietsen hebben vaak verende vorken en grotere wielen om het rijden op hobbelige wegen te vergemakkelijken.

Woon je in de regio Amersfoort en ben je op zoek naar de meest geschikte elektrische fiets? E-Bike kopen Amersfoort zorgt voor vele voordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *