Fysiotherapie in Wassenaar 

Fysio Wassenaar

 

Heb je regelmatig last van je spieren en gewrichten? Dan is het een goed idee om eens een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan je door middel van massages, gespreksvoering en het meegeven van oefeningen van je last verlichten of volledig af helpen. Ben je nog op zoek naar fysiotherapie in Wassenaar? Lees in dit blog wat je van deze behandelmethode kan verwachten.

 

Een persoonlijk gesprek 

 

Tijdens je eerste afspraak, zal je een persoonlijk gesprek voeren met de fysio. Hij zal je vragen naar je klachten, hoe lang je deze klachten al hebt en nog wat overige vragen over bijvoorbeeld je mentale gesteldheid. Zo leert de fysio jou een beetje kennen en kan hij of zij van daaruit bepalen wat jij nodig hebt.

 

Massage

 

Niet alle fysio’s doen het, maar vaak zal een fysio je een korte massage geven. Dit is niet perse een ontspanningsmassage, maar meer een manier om er achter te komen waar in je lichaam de klachten precies ontstaan en om waar mogelijk de pijn een beetje te kunnen verlichten. Dit kan dus best pijnlijk zijn, maar de fysio zal altijd zijn best doen het zo aangenaam mogelijk te maken. 

 

Oefeningen mee voor thuis

 

Verder krijg je ook nog oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kan gaan. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Door dagelijks bepaalde oefeningen voor jezelf te herhalen kan je vaak gemakkelijk van je klachten af komen. Het is dus maar net hoeveel moeite je er zelf bereidt bent om in te steken. De oefeningen die je mee krijgt lijken een beetje op yoga oefeningen. Ze zijn speciaal gericht op het gebied waarbij jou klachten zijn ontstaan. Het kan zijn dat je maar een paar keer wat oefeningen hoeft te doen, of dat je de oefeningen een lange tijd moet blijven herhalen. Het kan natuurlijk nooit kwaad om dagelijks oefeningen te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *