Waar vind je de beste fotograaf

Fotograaf amsterdam

Misschien ben je op zoek naar een fotograaf die je gehele gezin op de gevoelige plaat kan vastleggen, of juist een fotograaf in Amsterdam die is gespecialiseerd in productfotografie. Dan wil je natuurlijk niet een fotograaf inhuren, om er pas na de shoot achter te komen dat de foto’s toch niet helemaal voldoen aan de verwachtingen. Maar hoe weet je nou of je in zee gaat met de juiste fotograaf?

Wees specifiek

Het is zowel voor jou als voor de fotograaf handig wanneer je al vanaf het begin een duidelijk idee hebt van wat je wilt. Als je, bijvoorbeeld, een fotograaf inschakelt voor portretfotografie, is het belangrijk om te bedenken welk soort portret je zoekt. Mag het speels zijn of moet het juist zakelijk? En wil je foto’s maken in een studio of in de buitenlucht? Hoe beter jij je verwachtingen kunt aangeven, hoe meer het eindresultaat daarop zal aansluiten. En hoewel je in een uiteindelijk kennismakingsgesprek nog veel met elkaar kunt bespreken, is het toch handig om vanaf het allereerste begin je wensen kenbaar te maken.

Bekijk de online portfolio’s

Wanneer je op zoek bent naar een fotograaf, ga je natuurlijk allereerst online op zoek. Websites zeggen niet alles, maar het bekijken van een online portfolio van een fotograaf kan wel een heleboel duidelijkheid geven. Kijk daarbij vooral naar het soort foto’s in het portfolio van de fotograaf, komen deze foto’s overeen met het soort foto’s waar jij naar op zoek bent?

Praat met de fotograaf

En als je dan een fotograaf hebt uitgekozen, dan is het belangrijk om direct persoonlijk contact te zoeken. Dit kan via e-mail, telefoon of een kennismakingsgesprek. In zo’n eerste gesprek kun je nog vragen stellen, je wensen kenbaar maken en duidelijke afspraken maken. Ook kun je in zo’n eerste gesprek al een beetje vertrouwd raken met de fotograaf. Dit voorkomt ongemakkelijke gevoelens op de dag van de fotoshoot. Zodat je je helemaal kunt richten op het lachen naar de camera.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *