Wat kun je met ademwerk bereiken?

ademwerk

Wist je dat de manier waarop je ademhaalt van grote invloed is op hoe je je voelt? Veel mensen staan er totaal niet bij stil, maar elke keer als je een emotie voelt dan verandert je ademhaling. Ademwerk heeft betrekking op het sturen van de ademhaling, waar je onbewust op reageert met een kalmere staat van zijn en een ruimere bewustwording. Door op een bepaalde manier te ademen wordt je kwaliteit van leven beter en voel je veel beter wie je bent en wat je voelt. Je komt daardoor beter in balans, weet beter wat je wilt, en je lichaam reageert bovendien minder heftig op stress. Ademwerk kun je onder begeleiding aanleren, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Over het algemeen leren mensen het onder begeleiding echter beter aan, dus wees voorzichtig met zelf experimenteren met je ademhaling.

Kom door ademwerk meer in balans

Door alles wat je in je hele leven meemaakt kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam. Deze kunnen allerlei klachten met zich meebrengen. Een ongewone reactie op stress bijvoorbeeld, of emotionele klachten die je niet goed kunt verklaren. Een paar goede ademwerk sessies kunnen deze blokkades in je lijf opheffen, waardoor je je vrijer en meer ontspannen gaat voelen. Je komt als het ware meer in het hier en nu. Daardoor wordt je je veel bewuster van je emoties en of deze wel in verhouding staan met de werkelijkheid. Alles wordt ineens heel helder, en je komt dan vanzelf meer in balans.

Breng meer zuurstof in je lichaam

Als je niet goed ademt dan kan het zijn dat de verhouding zuurstof en CO2 niet goed is in je lijf. Dit heeft zowel fysieke als mentale gevolgen. In een paar ademwerk sessies leer je hoe je je adem zodanig kunt beïnvloeden dat je er meer controle over hebt tijdens stressvolle situaties. Als je daar veel mee oefent dan wordt het op den duur je normale manier van ademen, en dat levert je veel rust op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *