De voordelen van een sta op stoel

Sta op stoel

Is jouw vader of moeder niet meer goed ter been en vindt hij/zij het moeilijk om overeind te komen? Dan is een sta op stoel natuurlijk ideaal! Dit soort stoelen zijn elektrisch, en speciaal ontwikkeld om gemakkelijk en zonder al teveel kracht te gebruiken overeind te komen uit de stoel. Er zit een afstandsbediening bij om hem mee te bedienen, en deze is super makkelijk. Er staan namelijk tekeningetjes bij van waar de knop voor is, en zo kan de oudere zien welke hij moet gebruiken om overeind te komen, en welke juist voor achterover leunen is. Een goede sta op stoel heeft namelijk meerdere functies dan enkel gemakkelijk op kunnen staan. Je kunt hem doorgaans ook in een relax-stand zetten, en zelfs het gedeelte voor de onderbenen omhoog halen. De oudere kan dan met de benen omhoog zitten, en dit is goed voor de doorbloeding van de benen. Bovendien zit het heel erg lekker.

Online een sta op stoel kopen

Er zijn natuurlijk diverse winkels waar je offline een sta op stoel kunt kopen, maar online is het aanbod ook heel groot. Je kunt daar wat gemakkelijker al die exemplaren met elkaar vergelijken, en de juiste stoel kiezen voor jouw vader of moeder. Ook kun je online gemakkelijk een tweedehands exemplaar vinden, want het scheelt natuurlijk een hoop geld als je een reeds gebruikt exemplaar aanschaft. Een aangezien ouderen meestal erg voorzichtig zijn met hun spullen (en dus ook meubels) zijn de meeste tweedehands exemplaren nog in prima staat. 

Langer thuis wonen met de juist hulpmiddelen

 

Het grootste voordeel aan bijvoorbeeld zo’n sta op stoel, maar ook van een rollator is dat ouderen zelfstandiger blijven en dus langer thuis kunnen wonen. De woning deels aanpassen is niet alleen financieel gezien gunstig, maar ook voor het gevoel van eigenwaarde van de oudere. Tijdig dit soort hulpmiddelen aanschaffen zorgt er bovendien voor dat ze minder snel achteruit gaan, simpelweg doordat ze zo mobieler blijven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *