Werkwijze verloskundige in omgeving Rotterdam

Verloskundige Rotterdam

Het verloskundigen team in Rotterdam, Eva Verloskundigen, vindt persoonlijke en behulpzame ondersteuning belangrijk. De verloskundigen ondersteunen je tijdens je zwangerschap en de periode erna. Het team van Eva Verloskundigen in omgeving Rotterdam is 24 uur per dag beschikbaar om zorg te verlenen tijdens je zwangerschap. Wanneer je zwanger bent veranderen er ineens veel dingen voor je. Zo moeten er bijvoorbeeld praktische dingen worden geregeld zodat je zwangerschap en de geboorte prettig verloopt. Hier kunnen de verloskundigen in omgeving Rotterdam je in bijstaan. Tijdens de zwangerschap worden er controles en echo’s uitgevoerd, zoals een 3D of 4D echo. Verder kun je ook een pretecho laten maken. Allereerst word je uitgenodigd voor een intake gesprek zodat er een beeld kan worden geschetst van je huidige leefsituatie en medische geschiedenis.

 

Eerste bezoek bij de verloskundige

Je kunt je meteen bij ons aanmelden als je weet dat je zwanger bent. Wanneer je voor de eerste keer langskomt, wordt er een echo gemaakt. Het doel van de echo is om te kijken of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje aan het kloppen is. Meestal wordt deze echo ingepland rond de 7 weken. Wanneer je te vroeg kijkt is er nog niet zoveel zichtbaar om te beoordelen. Het wordt geadviseerd om een volle blaas te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je baarmoeder omhoog wordt getild waardoor je kindje beter te zien is. Overigens wordt deze echo vergoed door je zorgverzekeraar.

 

Hoe verloopt de intake bij de verloskundige?

Bij de intake zullen er verschillende vragen worden gesteld over je gezondheid en medische geschiedenis. Verder zul je worden geïnformeerd over hoe je zwangerschap ongeveer zal verlopen. Ook krijg je leefstijladvies en advies over je voeding. Het is ook mogelijk om tijdens de intake meer informatie te verkrijgen over optionele onderzoeken tijdens je zwangerschap. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een prenatale screening. Verder wordt je bloeddruk gemeten en wordt er geregistreerd wat je gewicht is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *