Persoonlijke verzorging in eigen omgeving

persoonlijke verzorging aan huis

Bij persoonlijke verzorging aan huis in Den Haag, kun je aan verschillende soorten diensten denken. Het kan namelijk nodig zijn als je niet meer jezelf kunt verzorgen. De diensten zijn er op gericht dat je langer thuis kunt blijven wonen en dus je zelfstandigheid behoud. Zo blijf je dus in je eigen vertrouwde omgeving. In sommige situaties kan het zo zijn dat je wordt belemmerd in de hygiƫnische en persoonlijke zorg voor jezelf. De oorzaak kan een handicap zijn of een medische ingreep. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer voor jezelf kunt zorgen.

 

Herstelproces in eigen woning

De persoonlijke zorg wordt aan huis geleverd. Doordat je in je eigen woning blijft wonen, bevordert dit je herstelproces en werkt het positief op je welzijn. De zorg die wordt gegeven is afgestemd op je behoeftes. Hulp waaraan je kunt denken is bijvoorbeeld het aan- en uitrekken van steunkousen of begeleiding bij het klaarmaken van het eten. Verder is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij het douchen of de verzorging van je huid. Naast taken op het gebied van persoonlijke verzorging kun je ook thuisbegeleiding ontvangen.

 

Thuisbegeleiding voor meer orde

Bij thuisbegeleiding kun je denken aan het bijhouden van praktische zaken. Deze worden op een overzichtelijke manier bij elkaar gehouden waarbij je zelf ook inzicht houdt. Zo kan bijvoorbeeld de administratie worden bijgehouden en er kan ook hulp worden geboden met andere zaken zoals onderwijs en inkomen. Ook op het vlak van sociale ondersteuning kan er hulp worden geboden. Wanneer je moeite hebt met het onderhouden van sociale contacten kan er begeleiding worden opgezet. Hier aan ten grondslag kunnen psychosociale problemen zitten. Hierbij wordt dan ook ondersteuning geboden. De communicatie kan in verschillende talen plaatsen, zoals Turks, Engels en Koerdisch. Hierdoor weet je zeker dat je wordt begrepen en dat er hetzelfde wordt bedoeld. Wanneer de begeleiding niet meer nodig is kan het eenvoudig worden opgezegd of langzaam worden afgebouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *